Taiwanská kuchyňa

Můj prozatimní názor na taiwanskou kuchyni je takový, že je výborná. Je tučná, neb vše je smaženo, sladko-ostrá, neb do všeho se dává ostré koření a jakýsi sladký prášek a neslaná, neb sůl tady snad vůbec nepoužívají. A taky prakticky bez zeleniny. Ale je fakt, že tohle moudro jsem vyplodila na základě 30-ti denního jedení knedlíků, nudlí, knedlíků, nudlí, nudlí, knedlíků a koule z rýže plněné tuňákem. Takže žádná velká vypovídající hodnota. Na CNN jsem dneska ráno našla seznam 40 jídel (aneb co všecko člověk na tym internetě nenajde, když se má učit čmárat novou sadu čínských znaků), bez kterých to prý na Taiwanu nende. Takže challenged accepted. A myslím, že to zvládnu za měsíc. Teda ráda bych, protože za měsíc mi přijede kamarád a já bych mu chtěla z místní kuchyně předvést to nejlepší z nejlepšího. Každému jídlu bych chtěla věnovat mini-post, ideálně s fotkou. Takže tak. Dneska večeříme Braised Pork Rice  (滷肉飯), což má být jakési na kousky nasekané vepřové, osmahlé, tučné, nasládlé a prý i trošku slané (haleluja) sedící na kopečku rýže. Guten Apetit. 

CNN seznam toho nejlepšího z Taiwanské kuchyně: http://travel.cnn.com/explorations/eat/40-taiwanese-food-296093

Hotpot (tohle je ale spis cinska nez taiwanska - at tak ci ona vyborne) Hotpot (tohle je ale spis cinska nez taiwanska - at tak ci ona vyborne)

IMG_4788 IMG_3712

IMG_4824

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s